A termelő leírása: Több, mint háromezer saját ültetésű birsalmafánk terméséből lepárolt nemes ital, amelyek a Tisza és a Körös vidék gazdag talaján nőnek. Erjesztés előtt a birs bolyhait és a magházát eltávolítjuk és a húst péppé daráljuk hogy a kemény gyümölcs édességét maradéktalanul csalogassuk elő. Egyedi íz és illatvilágát többségében 3 lepárlási technológia blendelésével, vagyis házasításából készítjük, hogy az íz és illatjegyek egyformán dominálhassanak. Friss, kompótos birsillattal nyit, de a szájban már a nagyi karácsonyi diós birsalmasajtjának tömény, kényeztető gyümölcsíze sejlik elő, majd zamata hosszan halványul, mint az őszi hajnal. Szobahőmérsékleten fogyasszuk.
Spirit Monopoly vélemény: A termelő, illetve egy-egy pálinkafőző mester megítélésében fontos szerepe van annak, hogy hogyan bánik a birssel, és annak milyen pálinka az eredménye. A Cibakházi Pálinkafőzde háromféle birspálinkával is büszkélkedhet. A gyümölcs illatát talán leginkább a 40%-os alkoholtartalmú Prémium adja vissza, amely ebbe a palackba is került - és az íz sem okoz csalódást.