A termelő leírása: Több, mint háromezer saját ültetésű birsalmafánk terméséből lepárolt nemes ital, amelyek a Tisza és a Körös vidék gazdag talaján nőnek. Erjesztés előtt a birs bolyhait és a magházát eltávolítjuk és a húst péppé daráljuk hogy a kemény gyümölcs édességét maradéktalanul csalogassuk elő. Egyedi íz és illatvilágát többségében 3 lepárlási technológia blendelésével, vagyis házasításából készítjük, hogy az íz és illatjegyek egyformán dominálhassanak. Friss, kompótos birsillattal nyit, de a szájban már a nagyi karácsonyi diós birsalmasajtjának tömény, kényeztető gyümölcsíze sejlik elő, majd zamata hosszan halványul, mint az őszi hajnal. Szobahőmérsékleten fogyasszuk.
Művész által tervezett és készített üvegben kerül az Ön asztalára, mely minden egyes darabja a legtisztább pyrex üvegből hagyományos módon fújt és kézzel formázott. A palack formája magát a birset idézi és nem is túloz, mert az életben is ekkorák az igazi egészséges birseink. Belsejében üvegpálcán egy pici, kézzel formált, anyagában színezett üveg birsalmácska van, amely a pálinka belső titkát, lelkét szimbolizálja. Mivel egyedileg fúvott kézműves palackról van szó, két egyforma darabbal nem találkozhatunk, ebből fakadóan a töltési szint eltérő lehet, de a tartalma egységes.
Spirit Monopoly vélemény: A termelő, illetve egy-egy pálinkafőző mester megítélésében fontos szerepe van annak, hogy hogyan bánik a birssel, és annak milyen pálinka az eredménye. A Cibakházi Pálinkafőzde háromféle birspálinkával is büszkélkedhet. A gyümölcs illatát talán leginkább a 40%-os alkoholtartalmú Prémium adja vissza, amely ebbe a díszpalackba is került - és az íz sem okoz csalódást.