A Bestillo szilva pálinka finoman édeskés, fűszeres aromájú. Klasszikus aszaltgyümölcsös, marcipános jegyek teszik izgalmassá fogyasztását.
A szilva eredete nem igazán ismert. Minden valószínűség szerint mai szilvafáink európai és ázsiai fák közös gyermekei. Tény azonban, hogy már az ókorban is értékes gyümölcsnek számított. Bizonyíték erre, hogy a piramisokba aszalt szilvát helyeztek a fáraók múmiái mellé, éteknek szánva a túlvilág felé vezető útra. Az etruszkok és a rómaiak is igen kedvelhették a szilvát, hiszen több mint 12 szilvafajtáról találunk említést különféle emlékekben.
A Bestillo szilva pálinka a magas cukor -és savtartalmú egyedülállóan harmonikus ízű besztercei szilvából készül.
A besztercei szilva gyümölcse közepes nagyságú (18-22 g), átlagos átmérője 28-30 mm. Alakja megnyúlt, szabályos szilva alakú. Héja sötétkék, erősen hamvas. Húsa kemény, színe érettségtől függően sárgászöld vagy aranysárga. Magvaváló, íze jellegzetesen, kellemesen édes-savas.